"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της υπηρεσίας Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου, οι εργαζόμενοι γνώριζαν τον κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε έρθει επανειλημμένως στα γραφεία, διεκδικώντας εξισωτική αποζημίωση. «Ομως», διευκρίνισε η κ.Κουτσογεωργοπούλου, «δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα κάποιες δηλώσεις που απαιτούνταν για πληρωμή και, παράλληλα, αντιμετώπιζε και άλλα οικονομικά προβλήματα». «Δεν περίμενε δηλαδή αποζημίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» διευκρίνισε η προϊσταμένη της υπηρεσίας.


18 08 2014
36χρονος άνδρας εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας, κρατώντας καραμπίνα, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη προκαλώντας πανικό σε όσους ήταν μέσα στο εσωτερικό του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Αμεσα, όσοι ήταν μέσα στο κτίριο βγήκαν έξω ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπάλληλοι. Στο σημείο έσπευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ειδοποιήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής.
Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μετέβη  και ο αδερφός του ενόπλου προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.
Τελικώς, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ο 36χρονος παρεδώθη στους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γινεί γνωστά  θεωρεί ότι αδικήθηκε σε ζήτημα αποζημίωσης.
18 08 2014
Ξεκίνησαν την Πέμπτη 7 Αυγούστου τα έργα αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης. Η πλατεία έκλεισε και ο πυρετός των εργασιών ξεκίνησε στο εσωτερικό της ώστε να είναι έτοιμη εντός του 2015.
Ενα έργο που πέρασε από πολλά κύματα καθώς η έναρξη των εργασιών  μετατέθηκε αρκετές φορές.
Υπενθυμίζουμε πως το σχέδιο  για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κοζάνης, αποτελεί  την εξέλιξη της βραβευθείσας πρότασης στον διαγωνισ΅ό που διεξήγαγε το 2010 ο Δή΅ος της Κοζάνης για την δια΅όρφωση της κεντρικής πλατείας της πόλης (Νίκης).
Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας πλατείας, όπως παρουσιάστηκαν είναι:
18 08 2014
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας εκφράζει θερμές  ευχαριστίες  στον κ. Νικόλαο Ψημμένο για τη νέα του  δωρεά,  που αποτελείται από δύο πίνακες της  Σιατιστινής  ζωγράφου Θάλειας Φλωρά Καραβία και μιας  προσωπογραφίας του επίσης Σιατιστινού ζωγράφου Κώστα Ντιό, ενός  προικοσύμφωνου (1931), επιστολών  και ασπρόμαυρων  φωτογραφιών.
Ο κ. Ψημμένος συνεχίζει έμπρακτα τη στήριξή του στη Βιβλιοθήκη,   δείχνοντας την αγάπη  και την εκτίμηση  του σ´αυτήν και στο  κοινό που εξυπηρετεί.
Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του  εύχονται υγεία προσωπική και οικογενειακή.
18 08 2014
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην μνήμη του οποίου τιμάται το εξωκλήσι που βρίσκεται  στο Πάρκο των Ηπειρωτών,    ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης  διοργανώνει στο παραπάνω χώρο θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 22, 23 και 24 Αυγούστου 2014.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
18 08 2014
Στο προηγούμενο άρθρο μας είχαμε ως θέμα τους δολοφόνους σουνίτες που σκορπούν τον τρόμο στη Συρία επί τριετία και στο Ιράκ κατά τους τελευταίους μήνες χωρίς επαρκή ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης από τα ελεγχόμενα νεοταξικά μέσα ενημέρωσης. Η εξήγηση, όπως γράφαμε,  είναι απλή. Τους δολοφόνους οργάνωσαν, όπλισαν και κατεύθυναν οι κυρίαρχες στον πλανήτη δυνάμεις, που απεργάζονται καθημερινά τον όλεθρο προς εξυπηρέτηση των δαιμονικών τους συμφερόντων! Τώρα ξαφνικά σπεύδουν όχι μόνο να ενημερώσουν, αλλά και να προβάλουν σκηνές τρομακτικής αγριότητας, κατά τις οποίες οι δολοφόνοι επιδίδονται σε δημόσια σφαγή αθώων, που αρνήθηκαν να υποταχθούν στις αρρωστημένες απαιτήσεις τους, που ασφαλώς θα εμφανίσουν οι νεοταξίτες ως απόρροια της θρησκευτικής τους πίστης. Τώρα και οι «πλανητάρχες» αποφάσισαν να ενισχύσουν την κυβέρνηση του διαλυμένου πλέον κράτους του Ιράκ, ώστε αυτό να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους. Τώρα και οι καταρρέοντες πρώην αποικιοκράτες ¢γγλοι και Γάλλοι σπεύδουν να παράσχουν βοήθεια στους εξεγερμένους Κούρδους, οι οποίοι βλέπουν να καταφθάνει, επί τέλους, η ημέρα της ανεξαρτησίας τους. Δεν γνώριζαν αυτοί οι «ισχυροί» της Ευρώπης και άλλοι συνοδοιπόροι τους τόσον καιρό ότι στο πλευρό των δολοφόνων μάχονται αν όχι πολίτες των χωρών τους οπωσδήποτε κάτοικοι αυτών; Δεν παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, παρά μόνο αναλώνονταν στην παρακολούθηση αξιωματούχων «συμμαχικών χωρών», όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε στη Γερμανία; Δεν ελάμβαναν κατά καιρούς αποφάσεις να ενισχύσουν τους αγωνιζόμενους κατά του καθεστώτος ¢σαντ αντάρτες του «απελευθερωτικού» στρατού; Δεν το ανακοίνωσε μάλιστα αυτό στον ελληνικό στρατό ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας της υπόδουλης χώρας μας μη έχοντας ίσως συνείδηση ότι συμπράττει με ανθρώπους, που αν η ανθρώπινη δικαιοσύνη είχε κάποια ελάχιστα στοιχεία της θείας, θα είχαν εγκληθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;
18 08 2014
Σας προσκαλούμε  στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου,  των Δημοτικών Συμβούλων  και των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Βοΐου  στη Σιάτιστα.

18 08 2014
Ξεκινά αύριο το  Διεθνές Σεμιναρίο Μουσικής Κοζάνης, που θα διαρκέσει  έως την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014. Φεστιβάλ με πολλές συναυλίες και άλλα δρώμενα, σεμινάρια, μαθήματα, διαγωνισμοί και πολλά άλλα, συνιστούν μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στη χώρα.
Ενδεικτικά, συμμετέχουν ως καλλιτέχνες & καθηγητές οι: Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), Fiona McLaughlin (φλάουτο), Valerie Pearson (βιολί), Michala Petri (μπαρόκ μουσικη), Ελένη Λιώνα (μονωδία), Θεώνη Παπαδημητρακοπούλου (πιάνο - θεωρητικά), Τάνια Σικελιανού (βιολί), ¸μη Τσιούρα (χορωδία), Ζωή Τσόκανου (διεύθυνση συνόλων), Phil Bartai (βιόλα), Murray McLachlan (πιάνο), Αντώνης Ανισέγκος (αυτοσχεδιασμός), Δημήτρης Ανούσης (πιάνο - θεωρητικά), Δημήτρης Δημόπουλος (πιάνο), Νικολός Δημόπουλος (φλάουτο), Απόστολος Παληός (πιάνο), Παναγιώτης Δημόπουλος (σύνθεση), Γιώργος Λασκαρίδης (τρομπέτα), Δημήτρης Λεοντζάκος (κλαρινέτο), Σάκης Ντοβόλης (blues μουσική), Ζόραν Στέπιτς (βιολοντσέλο).
Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, με συναυλία αυτοσχεδιασμού των Α.Ανισέγκου, Π. Δημόπουλου και V. Pearson.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
18 08 2014
Στο τέλος του μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία το απόγευμα της Κυριακής 31 Αυγούστου , θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και του νέου Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη, καθώς από την επομένη ξεκινά η νέα Δημοτική περίοδος.
Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης της νέας δημοτικής αρχής, αναμένεται να ανακοινωθούν στο πρώτο πανηγυρικό  Δημοτικό Συμβούλιο.
18 08 2014
Η ιδιοκτήτρια μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, η Τζουν Γουέν, βρέθηκε με τους συνεργάτες της στην Κοζάνη στο πλαίσιο γυρισμάτων ντοκυμαντέρ για την δυναμική των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην περιοχή.  
Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «τα αρώματα της Ελληνικής Μυθολογίας» και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης έρευνας της Τζουν σε Χίο, Ικαρία και Κρήτη.
"Πρωτοέμαθα για την Κοζάνη σε ένα συνέδριο για τα φαρμακευτικά φυτά και λόγω επαγγελματικού ενδιαφέροντος θέλησα να μελετήσω την καλλιέργεια. Ο δεύτερος λόγος είναι το τσάι του βουνού, αφού έμαθα για τις εξαιρετικές θεραπευτικές του ιδιότητες".
01 08 2014
Καθολική αλλαγή στο αυτοδιοικητικό τοπίο της περιοχής μας, ήταν η ξεκάθαρη ετυμηγορία του λαού στις εκλογές του Μαΐου 2014, που θα επανακαθορίσει τη στάση της συντεταγμένης πολιτείας απέναντι στα προβλήματα της περιοχής μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Δεν θα σταθούμε στις γενικόλογες προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις -είναι αλήθεια ότι δεν ακούστηκαν και πολλές- για να αναμένουμε και την πραγμάτωσή τους,  αλλά θα εστιάσουμε στην αναφορά των τοπικών προβλημάτων της περιοχής των Καμβουνίων, που τα θέτουμε σε γνώση των νεοεκλεγέντων αρχόντων -αναφερόμαστε βέβαια στο νέο δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Κοσματόπουλο και στο νέο περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη- με την ελπίδα ότι θα τα λάβουν υπόψη, παράλληλα με άλλες ενδεχομένως προτάσεις και αιτήματα θεσμικών παραγόντων της περιοχής.
01 08 2014
Σκέφθηκα να γράψω κάποιο άρθρο για την εγκληματική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας. Επειδή όμως δεν συμβαίνει αυτό για πρώτη φορά, ανέσυρα από το αρχείο μου εκείνο, που είχα συντάξει μετά την επίθεση, που είχε διενεργήσει το Ισραήλ λήγοντος του 2008. ΤΟ αναδημοσιεύω:  
Λίγο πριν εκπνεύσει το έτος 2008 και ενώ ο νεογέννητος Χριστός βρισκόταν στη φάτνη της Βηθλεέμ, οι Εβραίοι έκριναν κατάλληλη τη στιγμή να επιχειρήσουν αεροπορικό βομβαρδισμό της λωρίδας της Γάζας με θύματα εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και πολλαπλάσιους τραυματίες. Ο «Ηρώδης» της Ουάσιγκτον έσπευσε να νουθετήσει τους Παλαιστινίους να πάψουν να ενοχλούν με τις ρουκέτες τους το Ισραήλ (είχε και αυτό κάποια θύματα). Ο «Πιλάτος» της ΕΕ, εκλεγμένος βέβαια όχι με τη δύναμη της «Νέας Ρώμης», αλλά με τη δύναμη αυτών που ελέγχουν την οικονομία και τα ΜΜΕ, έδειξε για μία ακόμη φορά πως ο βασιλιάς είναι γυμνός! Συνεπώς δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε, αν έχουμε στοιχειώδη λογική, ποιος κυβερνά αυτόν τον πλανήτη. Και όμως άλλοι έχουν τη χάρη του πλανητάρχη. Αυτοί που, στην αφέλειά τους αλλά και στην απληστία για κέρδη κάποιων αξιωματούχων τους, εξαπολύουν πολέμους για την αύξηση της ασφάλειας του σιωνιστικού Ισραήλ με δυσμενείς συνέπειες ορατές πλέον και για την ίδια τους τη χώρα, μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση, η οποία, κατά ειδικούς, δεν εκδηλώθηκε ακόμη σε όλο της το μέγεθος.
01 08 2014
Οι ενημερώσεις και εκλύσεις που έχουμε από τα Νοσοκομεία, μας αναγκάζουν να κάνουμε έκλυση για ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Αιμοδοσία της Κυριακής 3 Αυγούστου που θα γίνει στο γραφείο μας.
Υπάρχει έλλειψη όλων των ομάδων Αίματος και καλό είναι όσοι θα βρισκόμαστε στη πόλη την Κυριακή 3/8/14 να επισκεφτούμε το Σύλλογο Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23 από τις 09:00 το πρωί και να αιμοδοτήσουμε παρέα και με τα μέλη του Συνδέσμου αδειούχων υδραυλικών Κοζάνης ¨Ο ήλιος¨
01 08 2014
Πριν από λίγες βδομάδες όλοι οι τοπικοί φορείς υπερβαίνοντας τις διαφορές μας στα θέματα ενέργειας διαμορφώσαμε ένα μέτωπο απέναντι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση – ή καλύτερα εκποίηση – της ΔΕΗ. Ας σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου για ακόμη μια φορά ήταν μέτρια (και η αδυναμία των φορέων να τον κινητοποιήσουν φανερή), γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους μας.  
    Παρά την ψήφιση  του νομοσχεδίου είναι σαφές πως το θέμα  δεν έληξε και θα μας απασχολήσει  στο άμεσο μέλλον. Σε κεντρικό επίπεδο  χαμηλά στην ατζέντα έμειναν οι επιπτώσεις στις ανθρακοπαραγωγές περιοχές και τα προνόμια της ΔΕΗ που “κληρονομούν” οι νέοι ιδιώτες μέτοχοι, αλλά και το μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής που θέλουμε για τα επόμενα χρόνια και ο ρόλος των ΑΠΕ και του λιγνίτη!
01 08 2014
Aρχίζει από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 3 Αυγούστου η 10η γιορτή ροδάκινου στο Βελβεντό:
Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Βελβεντού «ΑΣΕΠΟΠ» και «ΔΗΜΗΤΡΑ», ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού, η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού», η «Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτηρία του Δήμου Βελβεντού» με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού και τον «Μοτοσυκλετιστικό ¼μιλο Βελβεντού» σας προσκαλούν στο Βελβεντό, στην 10 «γιορτή ροδάκινου», την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
01 08 2014

<< Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------