"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

Μειωμένη σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν η ανεργία τον Ιανουάριο του 2014 σε Ηπειρο και Δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα από 29,6% τον περασμένο Δεκέμβριο  η ανεργία έπεσε στο 28,6% τον Ιανουάριο  ενώ μειωμένη είναι η ανεργία και σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013 με το αντίστοιχο ποσοστό να είναι στο 29,2%.
Σε επίπεδο χώρας  το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 26,7% τον Ιανουάριο του 2014, έναντι 26,5% τον Ιανουάριο του 2013 και 27,2% τον Δεκέμβριο του 2013.
10 04 2014
Φίλες και φίλοι
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.....κανείς δεν δικαιούται να ανήκει σε κανέναν και πουθενά.
Οι κομματικές ταμπέλες και οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν έχουν θέση στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Οι αξίες, οι θέσεις, η προσφορά, η ανιδιοτέλεια ,η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, αποτελούν θεμέλιους λίθους συμμετοχής ενός πολίτη σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα.
10 04 2014
Η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη,  λύνει  προβλήματα, σχεδιάζει και υλοποιεί την Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Σήμερα που οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι ακόμα πιο κρίσιμος καθώς θα πρέπει, στο βαθμό που μπορεί, να συμβάλει στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, στηρίζοντας τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τον τοπικό κοινωνικό και οικονομικό ιστό, με συγκεκριμένο σχέδιο και αποτελεσματικές δράσεις.
Oσοι προσπαθούν να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε:
χώρο μεταφοράς των πολιτικών διλημμάτων που αφορούν την Κεντρική πολιτική σκηνή
10 04 2014
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους πρώτους οκτώ υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την  Π.Ε. Καστοριάς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Εσπερος» στην περιοχή της Καστοριάς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.Καρυπίδης Θεόδωρος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού  Ανατροπή-Δημιουργία και ειδικότερα στις προτεραιότητες που αφορούν στην Π.Ε. Καστοριάς.
10 04 2014
Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις προέβη ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ταγαράς  στο σχέδιο νόμου που συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μετά από δέσμη επισημάνσεων και παρατηρήσεων που κατέθεσε ο εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών κ. Γ. Κασαπίδης.
Συγκεκριμένα δόθηκαν διευκρινήσεις από τον κ. Ταγαρά για την αποτροπή παράνομων παρεμβάσεων σε υδατορέματα όπως αρχικά διαφαίνονται στο αρχικό κείμενο του Σ/Ν με τίτλο «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα».
10 04 2014
Ερώτηση που αφορά στην προστασία των μικροεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε Δημοτικά Διαμερίσματα κάτω των 2000 κατοίκων και είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. κατέθεσε ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, συνυπογράφεται και από άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και αναφέρει τα εξής:  
«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ν. 3050/2002 και το Ν. 3846/2010 δημιούργησαν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο ασφάλισης για τους μικροεπαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι σε Κοινότητες - Δημοτικά Διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και σε νησιά πληθυσμό κάτω των 3100 κατοίκων.
10 04 2014
Το εκκλησιαστικό τμήμα της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΕΛΙΜΕΙΑ» θα ψάλλει το Τροπάριο της Κασσιανής την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

10 04 2014
Οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ σας προσκαλούν στο Ανοιξιάτικο Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί, στο χώρο μας που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Αμύντα, για να κάνετε τις πασχαλινές και όχι μόνο αγορές σας.
Στο Ανοιξιάτικο Παζάρι μας ενδεικτικά θα βρείτε: λαμπάδες, κοσμήματα, βιολογικά αλάτια, κεραλοιφές, τετράδια μαγειρικής, πασχαλινά αυγά, κουνελάκια, πασχαλίτσες, πλεκτά καλαθάκια, βάζα, γλαστράκια, πλεκτά κασκόλ και διάφορες άλλες χειροποίητες κατασκευές.
10 04 2014
Ξεκινά την Κυριακή των Βαίων, το εορταστικό πρόγραμμα των εμπορικών καταστημάτων της Κοζάνης. Τα καταστήματα τελικώς θα ανοίξουν αυτή  την  Κυριακή, καθώς μετά από επιθυμία των εμπόρων, άλλαξε η αρχική απόφαση των εμπορικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας του Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα με την οποία τα καταστήματα θα άνοιγαν 4 από τις 7 διαθέσιμες Κυριακές.
«Πέρυσι τον Οκτώβριο σε σύσκεψη στην Περιφέρεια είχαμε αποφασίσει οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Δυτικής Μακεδονίας να ανοίξουμε τις 4 από τις 7 Κυριακές. Τελικά αυτό άλλαξε, με πρώτη την Κυριακή των Βαίων, που αρχικά είχαμε αποφασίσει να είμαστε κλειστά, καθώς ο εμπορικός κόσμος θέλησε να ανοίξουμε πιστεύοντας πως θα υπάρξει εμπορική κίνηση» σημειωνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης.
10 04 2014
Με μια σημαντική ελληνική διάκριση στα αγωνίσματα τεχνικής και γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αλπικοί αγώνες σκι Παίδων – Κορασίδων στο Abetone της Ιταλίας, Pinocchio Sugli sci, classifiche Abetone 2014.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 4 και 5 Απριλίου 2014 και ο Λευκοπηγιώτης Eλληνας πρωταθλητής Γιώργος Καράτζιας κατέλαβε την 29η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ.
Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία Παίδων κατορθώνει να είναι μέσα στις 30 πρώτες θέσεις, μεταξύ μάλιστα 100 περίπου αθλητών που προέρχονται από χώρες με παράδοση στο άθλημα του σκι.
10 04 2014
Oταν ο δημοτικός ή ο δημόσιος φορέας ολιγωρεί, οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση.
Αυτό έπραξαν και οι γείτονες της πλατείας Αυλιώτη με προεξάρχοντα τον ιδιοκτήτη του καφενείου των Ποντίων, «Εύξεινος Πόντος» του Νίκο Τσανίδη από Ανθότοπο. Ανασκουμπώθηκε με το γιό του και με τη συνδρομή  μερικών γειτόνων βάλθηκε να ομορφύνει όχι μόνο τον δημόσιο κηπάκο που έχει μπρος στο καφενείο του και είναι εγκαταλελειμμένος εδώ και 3.1/2 χρόνια αλλά και τον άλλο, που βρισκόταν στην ίδια μοίρα και στον οποίο σκόνταφταν όσοι ήθελαν να επισκεφθούν τη ΔΕΠΑΚ.
10 04 2014
Σε εορταστικό κλίμα μπαίνουμε σταδιακά, ενώ πρεμιέρα κάνει την Κυριακή των  Βαϊων και το εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα.
Συγκεκριμένα την Κυριακή τα καταστήματα στο νομό Κοζάνης θα είναι ανοιχτά απο τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.
Το ωράριο θα ισχύσει για όλη τη Μ. Εβδομάδα. 
10 04 2014
Οι φυλές των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολλές. Πολύχρωμες και ευφάνταστες, όπως η ίδια η ζωή.  Αυτοί που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, οι δήθεν αδιάφοροι, οι μορφονιοί και οι μορφονιές που ελκύουν επί τη εμφανίσει, οι «μεταγραφές», αλλά κι εκείνοι που μπαίνουν για να κλείσει το ψηφοδέλτιο.
Σε όποια, λοιπόν, κατηγορία κι αν ανήκεις, θυμήσου ότι ήσουν και πριν και θα είσαι και μετά στην ίδια πόλη, γειτονιά, χωριό, οπότε πολιτεύσου με τρόπο που να δείχνει ότι είσαι ο εαυτός σου.
10 04 2014
Τι άλλο να πω; Σε καλό να μας βγει, αυτή η σπουδή να αναζητήσουμε 2 ή 2,5 δισεκατομμύρια από τις αγορές, «άρον-άρον». Κανονικώς θα περίμενα η οποία απόφαση για ενδεχόμενη «έξοδο στις αγορές» να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Με ψύχραιμη εκτίμηση των δεδομένων. Αλλα, φευ, ζούμε στην χώρα όπου όλα υποτάσσονται στην πολιτική σκοπιμότητα. Η, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην κομματική. Οπου το «κανονικώς» δεν είναι το αυτονόητο. Οπου οι εντυπώσεις και τα «επικοινωνιακά παιγνίδια» είναι υπέρτερα της ουσίας.
Φοβάμαι ότι η όλη κίνηση όζει από μακριά ότι υπηρετεί τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας. Οτι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προεκλογικής τακτικής. Για να προσλάβει «πανηγυρικό χαρακτήρα», με προσδοκώμενα αντίστοιχα κομματικά κέρδη, η επισημοποίηση του γεγονότος ότι οι αγορές δέχονται και πάλι να μας δανείσουν. Αρα η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται ως προς την πολιτική της, αφού «ανατρέπει το κλίμα».
10 04 2014
Με ενδιαφέρουσες ταινίες ξεκινά σήμερα η νέα κινηματογραφική εβδομάδα στο Ολύμπιον της Κοζάνης.
ΡΙΟ 2 (3D)
Αυτή τη φορά, συναντάμε τον Μπλου, την Τζούελ και τα τρία τους παιδιά να ζουν μια τέλεια ζωή στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Oταν η Τζούελ αποφασίζει πως τα παιδιά της πρέπει να μάθουν να ζουν σαν αληθινά πουλιά, επιμένει πως όλη η οικογένεια πρέπει να μεταφερθεί στον Αμαζόνιο. Ο Μπλου προσπαθεί να ταιριάξει με τους νέους γείτονες και να προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητά του, ενώ παράλληλα αρχίζει να ανησυχεί για τη ζωή της Τζούελ και των παιδιών του μέσα στην άγρια φύση.
10 04 2014

<< Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

-------------------------------------------------

---------------------------------------------------

-----------------------------------------------------