"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης σας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής κι Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016»  ξεκινούν στις 5 Αυγούστου με καταληκτική ημερομηνία 17 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες.
Οι Παιδικοί Σταθμοί που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι:
21 07 2015
Μεγάλο είναι το πρόβλημα για μια ακόμη φορά στην Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, καθώς οι 3 γιατροί, που υπηρετούν σήμερα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες του μήνα. Μάλιστα αίτηση συνταξιοδότησης υπέβαλε και ο ένας Δ/ντης με αποτέλεσμα η κλινική να κινδυνεύει να μείνει με 2 ειδικούς γιατρούς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εφημερίες να κάνουν ιδιώτες γιατροί, που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι την εφημερία της Παρασκευής θα κάνει ο γιατρός και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, που όμως κάνει και εφημερίες σε Πτολεμαίδα και Φλώρινα για να διευκολύνει και εκεί την κατάσταση.
21 07 2015
Στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα το βράδυ. Εδώ και λίγες εβδομάδας, 22 δημοτικοί αστυνόμοι επαναπροσλήφθηκαν , μετά από σχετικό νομοσχέδιο, στη δύναμη του Δήμου και σε λίγες μέρες θα ξαναβγούν στους δρόμους της Κοζάνης. Ουσιαστικά ο Δήμος Κοζάνης επέλεξε να έχει τους δημοτικούς αστυνόμους σε μία υπηρεσία και να μην τους εντάξει σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, όπου θα διατηρούσαν όμως τα καθήκοντα του δημοτικού αστυνόμου.
21 07 2015
Μπορεί η αντίδραση να είναι πολιτική θέση; Μπορεί η αντίθεση -χωρίς θέση- να οδηγήσει σε μια νέα σύνθεση; Δε μένει παρά να το παρακολουθήσουμε προσεχώς. Ως μια ακόμα άσκηση ιδεολογικής γυμναστικής.
Προς το παρόν έχουμε κυρίως αντιθέσεις και πάσης φύσεως αντιδράσεις. Πολλές αρνήσεις και λίγες καταφάσεις που αφορούν μόνο στο επίπεδο της αποκαλούμενης συνθηκολόγησης για το καλό του έρμου αυτού τόπου.
Δεν προχωράει, όμως, η κατάσταση, χωρίς κάποιοι να αναλάβουν στα σοβαρά τη διαχείρισή της, προωθώντας πέντε πράγματα στα οποία πιστεύουν.
21 07 2015
Ελπίζω κ. Πρόεδρε οι από τούδε και στο εξής σχεδιασμοί σας να είναι καθαρότεροι, από το εγχείρημα του δημοψηφίσματος, το οποίο όλο και περισσότερο πείθομαι ότι ύπαρξε για σας «κιντερ έκπληξη». Εκτιμώ δηλαδή ότι η πραγματικότητα, σχετικώς με αυτό το εγχείρημα, είναι όπως την περιέγραψε, μετά λόγου γνώσεως, αφού υπήρξε άτυπος σύμβουλος σας, ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέϊθ: «Ο Αλέξης Τσίπρας ρίσκαρε πολύ. Οταν προκήρυξε το δημοψήφισμα ήταν πεπεισμένος ότι θα το έχανε και ότι η ψήφος θα επικύρωνε την πτώση της κυβέρνησης».

Εκτίμηση που «δένει» με την όψιμη αιτιολόγηση της απομάκρυνσης του Μπαρουφάκη από την κυβέρνηση. Οστις, ενώ αρχικώς μας είπε ότι τον "κόψατε" γιατι οι κακοί ξένοι αξίωσαν την απομάκρυνση του, ώστε να φανεί ως ο ήρωας της νέας εθνικής αντίστασης, τώρα μας λέει άλλα, τα οποία ταιριάζουν περισσότερο με την εξήγηση Γκαλμπρέϊθ. Οτι δηλαδή παραιτήθηκε όταν, την ίδια νύκτα του δημοψηφίσματος, κατάλαβε ότι εσείς είχατε ήδη αποφασίσει να μεταφράσετε το «όχι» σε «ναι» και να υπογράψετε τη συμφωνία.
21 07 2015
Με την ελπίδα πως τα μαγαζιά τους θα κινηθούν την καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο της Κοζάνης, οι έμποροι περιμένουν και ελπίζουν, χωρίς να μπορούν να κάνουν και πολλά. Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο Κοζάνης μετά την υπογραφή της συμφωνίας και την ψήφιση των μέτρων, οι καταναλωτές άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν στην αγορά.
“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόνο πληρώνουν” λέει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας και συμπληρώνει “θέλουμε μόνο να μας αφήσουν ήσυχους να δουλέψουμε και να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας”.
21 07 2015
Οι υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι έχουν μετατρέψει το έδαφος και της Δυτικής Μακεδονίας σε ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί με την παραμικρή απροσεξία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή με διαρκείς περιπολίες.
“Εχουμε μια περιφέρεια με ιδιαιτερότητες και πλούσιο δασικό πλούτο που είναι απαραίτητο να προστατέψουμε. Ολες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή” τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας.
20 07 2015
Τι αλλαγές προβλέπονται στο φορολογικό σύστημα με τα νέα μέτρα. Bίντεο από το kozani.tv
20 07 2015
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης διασκευάζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Κεν Λούντβιχ. Το έργο “Οι Τενόροι” (βασισμένο στο “Ζητείται τενόρος” του Κεν Λούντβιχ), παρουσιάζεται σε διασκευή και διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα σε μια σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου.
Ο Διευθυντής της Λυρικής Ερρίκος Μπαλτάς και ο Βοηθός του Μάξιμος περιμένουν αγωνιωδώς την άφιξη του παγκοσμίως καταξιωμένου τενόρου Τίτο Μερέλλι. Ο  Μερέλλι έρχεται στη Λυρική για να τραγουδήσει την όπερα  του Βέρντι “Οθέλλο”.
20 07 2015
Tην Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
20 07 2015
Ο Τζιμ Τζάρμους είναι ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1953 στην πόλη Akron κοντά στο Cleveland. Το 1970 εγκαταλείπει τη γενέτειρα του για να σπουδάσει δημοσιογραφία στο Northwestern University αλλά σύντομα η αγάπη του για την ποίηση (ήθελε από μικρός να γίνει ποιητής) θα τον φέρει στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης το 1971.
Εκεί μυήθηκε στην αμερικανική λογοτεχνία από διάσημους καθηγητές όπως ο David Shapiro και Kenneth Koch. Στην ταινία του A Night In Earth (Μια νύχτα στη Γη) ο Jarmusch συνεργάζεται για πρώτη φορά με διάσημους ηθοποιούς του Holywood όπως οι Wynona Ryder, Gena Rowlands, and Rosie Perez ενώ πάλι συμμετέχει και ο Benigni.Tο φιλμ στηρίζεται στην δομή του Mystery Train αλλά με μια πιο εκτεταμένη μορφή, καθώς αποτυπώνει 5 ιστορίες(άλλες κωμικές και άλλες δραματικές) που συμβαίνουν την ίδια νύχτα σε πέντε διαφορετικές πόλεις του κόσμου με κοινό σημείο ότι όλες διαδραματίζονται κατά την διάρκεια μιας διαδρομής με ταξί.
Ελεύθερη είσοδος!
20 07 2015
Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου 2015 οι εγγραφές στο Δήμο Κοζάνης για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ωφελούμενοι είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ως εξής:
Οικογενειακή κατάσταση    Ετήσιο Εισόδημα    Μηνιαίο Εισόδημα
Μεμονωμένο άτομο     3.000€    250€
Οικογένεια χωρίς ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος     4.500€    375€
Οικογένεια με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη     5.400€    450€
Οικογένεια με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη     6.300€    525€
Οικογένεια με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη     7.200€    600€
Οικογένεια με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη     8.100€    675€
20 07 2015
Την ώρα που οι τράπεζες είναι κλειστές και τα ευρώ βγαίνουν με το σταγονόμετρο απο τα ΑΤΜ, κάπου εκεί σ’ ένα παράλληλο σύμπαν οι ουρές στα ταμεία καταστημάτων ρούχων αλυσίδων, σε φαγάδικα και παραλίες δεν τελειώνουν.
Οπως η ζωή δεν σταμάτησε ούτε μετά το πρώτο μνημόνιο, ούτε μετά το δεύτερο, έτσι και μετά το τρίτο, ξανά προς τη δόξα τραβά. Οσο περισσότερο αυξάνονται οι αντιθέσεις, τόσο περισσότερο θα φαντάζει παράταιρη η αίσθηση ότι συνεχίζουμε από ‘κει που αφήσαμε.
20 07 2015
Πήραμε όλοι μια ανάσα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Πήραμε επίσης οι πολίτες τα μαθήματα μας. Ιδίως όσοι ειχαν ψευδαισθήσεις πιστεύοντας στα φληναφήματα των ..πλατφορμιστών, των μπραρουφιστών και άλλων βερμπαλιστών, ότι τάχα διέθεταν εναλλακτικές λύσεις. Τις οποίες ούτε πριν από το τρίτο «επονείδιστο αριστερό μνημόνιο» που καταψήφισαν, ούτε και τώρα, είναι σε θέση να μας παρουσιάσουν. Γιατι απλούστατα δεν υπάρχουν, παρά μόνον στα όνειρα τους.  
Δεν θέλω να χαλάσω το «πάρτι» κανενός. Αλλα αυτή η ανάσα που πήραμε είναι εξαιρετικώς βραχυπρόθεσμη. Και η ευθύνη είναι ολόκληρη δική σας κ. Πρόεδρε. Διότι δεν τολμήσατε να πάρετε αμέσως τις αποφάσεις που ήταν επιβεβλημένο να πάρει ένας ηγέτης. Μετά την πρώτη ψηφοφορία, για την παροχή της εξουσιοδότησης από την βουλή, δεν τρίξατε τα δόντια σε κανέναν. Ακολουθήσατε την τακτική «δεν τρέχει τίποτα, δικά μας παιδία είναι, άστα να παίζουν την επανάσταση τους». Και ετσι οι 17, πραγματικοί ή  δήθεν, «αντιρρησίες συνειδήσεως» υπερδιπλασιάσθηκαν κατά την ψηφοφορία για την επικύρωση της συμφωνίας.
20 07 2015
Η επίθεση ΕΕ- κυβέρνησης, στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχίζεται με το δεύτερο κύμα αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου της βαρβαρότητας και της ντροπής, που έρχεται στη βουλή την Τετάρτη 22 Ιούλη, με την αμέριστη συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού.
Αρκετά με τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, τα ψέματα τους. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Η συγκυβέρνηση επιταχύνει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της έργο. Οι όποιες εξελίξεις είτε με τα μνημόνια είτε με τη δραχμή θα τσακίσουν τα λαϊκά στρώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
20 07 2015

<< Προηγούμενα Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------