"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

 

Δεσμευτική και όχι συμβουλευτική θα είναι πλέον η γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος στην κατάρτιση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου «Ενίσχυση της ανακύκλωσης και βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων», το οποίο τέθηκε την Τετάρτη σε διαβούλευση.
Τα ΠΕΣΔΑ, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αναθεώρησης, εγκρίνονται μέχρι σήμερα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ύστερα από εισήγηση των αρμοδίων τμημάτων ΥΠΕΚΑ και υπουργείου Εσωτερικών.
20 11 2014
Συγκέντρωση παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, ξεκίνησε μια παρέα μητέρων από την Κοζάνη, οι «Σουρδομανούλες», που διαθέτουν και blog το http://sourdomanoules.blogspot.gr.
«Η ιδέα μου ήρθε διαβάζοντας τα διάφορα ενημερωτικά και τις αφίσες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενω περίμενα για να πάρω κάτι χαρτια. Καθώς περίμενα για να εξυπηρετηθώ το μάτι μου «έπεσε» πάνω σε μια ανακοίνωση-έκκληση για συγκέντρωση παιχνιδιών και παραμυθιών για τα παιδάκια που νοσηλεύονται στην παιδιατρική και σκέφτηκα: «Γιατί όχι;» γράφει η 31χρονη κ. Λημναίου που είναι μητέρα διδύμων, ηλικίας 3 ετών.
20 11 2014
Τις εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας επισκέφθηκε εχθές, Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, συνοδεία του Αντιδημάρχου Κοζάνης Γιάννη Ιωαννίδη, με σκοπό να ενημερωθεί από τον Διευθυντή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Δημήτρη Παπαβραμίδη, για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα την 3η και 4η Μονάδα του Σταθμού.
Οπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε στις μονάδες αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία της ΔΕΗ και επεφύλαξε σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζομένους, απεφεύχθη, όμως, κάποια δυσάρεστη τροπή με ανθρώπινες απώλειες.
20 11 2014
Συνεχίζεται  σήμερα για δεύτερη μέρα  η τριήμερη αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης. Ηταν μια απόφαση που επικυρώθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  18ης Νοεμβρίου 2014, συντασσόμενο με την από 15/11/2014 σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Προέδρου Βασίλη Τσιώτσια και του Γ.Γ. Κωνσταντίνου Πελεκούδα, οι Δικηγόροι Κοζάνης διαμαρτύρονται για την αιφνίδια κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή. Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται –δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί –ήδη τον Αύγουστο- από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
20 11 2014
Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην ομιλία του Καθηγητή Αθανάσιου Οικονόμου, επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος, με θέμα: Rosetta Mission: Η αποκρυπτογράφηση ενός κομήτη από έναν Ελληνα συντελεστή της αποστολής – Πρώτα αποτελέσματα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Τμήματος με σκοπό την παρουσίαση στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα της αποστολής και των επιτευγμάτων της.
20 11 2014
Με σπουδαίες πρεμιέρες ανοίγει από σήμερα η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.
THE HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΟΣ Ι
Προβάλλεται σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ η πολυαναμενόμενη  συνέχεια
Οι Αγώνες Πείνας μόλις γνώρισαν το τέλος τους και η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν, και τους πιστούς της φίλους, θα προσπαθήσει να σώσει τον Πίτα, και το έθνος ολόκληρο με το θάρρος της.
Η επανάσταση ξεκινάει.
20 11 2014
Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του 1ου & 2ου Λυκείου Πτολεμαΐδας με έναρξη στις 8.30 το πρωί, διεξάγεται το πρωτάθλημα Καράτε Βόρειας Ελλάδας.
Συμμετέχουν πάνω από 400 αθλητές στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων, Νέων, Ανδρών Γυναικών.
Την διοργάνωση ανέλαβε ο Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.
Πάνω από 60% των πρωταθλητών Ελλάδας Καράτε σ’ όλες τις κατηγορίες, συμμετέχουν στην διοργάνωση.
20 11 2014
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εργαζομένων για την απεργιακή κινητοποίηση στις 27 Νοεμβρίου 2014, κλιμάκιο του Ν.Τ.της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρο Κουτσουμπέλη  θα επισκεφτούν την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 τους εργαζόμενους στις Δημόσιες υπηρεσίες.  
20 11 2014
Oλο και περισσότεροι είναι αυτοί που εργάζονται στο εξωτερικό ...από το σπίτι τους στην Ελλάδα. Και μάλιστα διηγούνται το πόσο αποδοτικότερος είναι αυτός ο τρόπος δουλειάς, καθώς  μπορείς στα διαλείμματα της εργασίας, να ρίχνεις και καμιά ματιά στο φαγητό που γίνεται.
Η δουλειά από το σπίτι απαιτεί, βέβαια, σιδερένια πειθαρχία και θέληση, καθώς εύκολα μπορείς να ξεφύγεις εκτός προγράμματος, ενώ το σίγουρο είναι ότι χάνεις κι ένα μεγάλο κομμάτι της δημιουργικότητας και της έμπνευσης που επιτρέπει η συναναστροφή με τους συναδέλφους, όταν δεν περιορίζεται στο κουτσομπολιό.
20 11 2014
«Από τρελό, από μεθυσμένο και παιδί μαθαίνεις την αλήθεια» κατά μια παροιμία. Θα πρόσθετα και μια ακόμη, ιδιαιτέρως σπάνια βεβαίως, κατηγορία: Από αργόσχολο απόστρατο πολιτικό που είναι αθυρόστομος. Oπως για παράδειγμα ο κ. Πάγκαλος. Ο οποίος, μέσα στην πολυπραγμοσύνη του, όταν δεν αναλίσκεται σε υβριστικούς, για τους άλλους, χαρακτηρισμούς, ενίοτε λέει και καμία αλήθεια. Κάνει και καμιά αυτοκριτική. Κομματική, ή και προσωπική.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ και αναφερόμενος στο κρυφτούλι που παίζεται τούτη την ώρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, υπήρξε πραγματι γλαφυρός αλλα και ουσιαστικός στην περιγραφή του:
20 11 2014
Το «κρυφτούλι» των αρμοδίων του ΥΠΕΚΑ, στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του, για να ενημερωθεί επίσημα για το θέμα της κατασκευής χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ, κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου.

19 11 2014
Σε σύσκεψη για το φλέγον θέμα των βιομηχανικών αποβλήτων καλεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης το Σάββατο 22 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ. τους βουλευτές, τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τους δημάρχους, τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου  και άλλους φορείς της περιοχής στην Περιφέρεια.
Οι φορείς θα ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης της γ.γ. του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στα ορυχεία της ΔΕΗ και αναμένεται να συστήσουν επιτροπή αγώνα, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.

19 11 2014
Ευρεία σύσκεψη για να εξεταστεί η ύπαρξη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαίδας, πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι στην Π.Ε. Κοζάνης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δ/ντης του ΑΗΣ Πτολεμαίδας Δημήτρης Παπαβραμίδης,o Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Φώτης Κεχαγιάς,  η  Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Υπεύθυνος Μέτρησης Ατμοσφαιρικής του ΚΕΠΕ Βασίλης Ευαγγελόπουλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, των εργαζομένων, οι Σύμβουλοι Μαρία Καρυπίδου και Ηλίας Κάτανας και υπηρεσιακά στελέχη.
19 11 2014
Η αξιοποίηση της διέλευσης του αγωγού TAP (Transandriatic Pipeline) και γενικότερα θέματα ενέργειας και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Αζερμπαϊτζάν τέθηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και του Αζέρου Πρέσβη Ραχμάν Μουσταφάγιεφ που βρέθηκε την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία.
“Αποτελεί στρατηγική επιλογή η διέλευση του αγωγού TAP να αναδειχθεί σε αναπτυξιακό άξονα και όχι απλά να φιλοξενήσουμε ένα τεχνικό έργο μεγάλη κλίμακας” τόνισε ο κ. Καρυπίδης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατεύθυνση της μέγιστης δυνατής εμπλοκής του τοπικού εργατικού και τεχνικού δυναμικού στα έργα κατασκευής.
19 11 2014
Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Δ/ντή του  ΕΠΑΛ του κου Μισαηλίδη Λαζάρου, μετά την καταστροφή από πυρκαγιά μιας λυόμενης αίθουσας διδασκαλίας του 2ου ΕΠΑΛ,στις οποίες αναφέρει ότι υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας στο 1ο Γυμνάσιο, θέλουμε και εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας:
 Σύμφωνα με τη Δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου κα Μπατσαρά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες που να μπορούν να παραχωρηθούν στο 2ο ΕΠΑΛ. Για το λόγο αυτό δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις για να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.
19 11 2014

<< Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------