"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

 

Ανδρωθήκαμε, στη γενιά μου, πιστεύοντας πως η Αριστερά είναι δύναμη ελευθερίας και προόδου. Διδαχθήκαμε πως βασικό στοιχείο της προόδου είναι ο πολιτισμός. Από δε το σπίτι μας μάθαμε πως βασικό στοιχείο του πολιτισμού ενός λαού είναι η ευπρέπεια στη συμπεριφορά και η καθαριότητα του. Τώρα μας έρχονται τα πάνω κάτω. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως δημοκρατία, παιδεία και πολιτισμός είναι το δικαίωμα των μπαχαλάκηδων να καταστρέφουν και να ρυπαίνουν τα πάντα. Ως τον βαθμό του να αναγνωρίζεται ως …ακαδημαϊκή ελευθερία η ασύδοτη είσοδος εξωπανεπιστημιακών, ακόμη και εμπόρων ναρκωτικών στους χώρους των ανωτάτων και ανωτέρων εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων.
22 10 2014
Το σκεπτικό πίσω από την κατανομή των ωρών στα κλειστά γυμναστήρια της Κοζάνης και στο Κολυμβητήριο, που παρουσιάσαμε εδώ αναλυτικά στο ανέπτυξαν το μεσημέρι η Πρόεδρος του Οργανισμού Φάνη Φτάκα, ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου  Σπύρος Σαπρίκης και ο Νίκος Πλεξίδας, παρουσία του Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη.
 Βασικός στόχος, σύμφωνα με τους υπευθύνους ήταν η αύξηση των ωρών για μαζικό αθλητισμό και η δίκαιη και διαφανής κατανομή στους  συλλόγους.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης  Ιωαννίδης, αφού συνεχάρη τους  ανθρώπους του Οργανισμού για τη   δουλειά τους, ανέφερε πως «η  κατάσταση που υπήρχε δεν ήταν ικανοποιητικη και δε είχε σωστό  προγραμματισμό. Δεν υπήρχαν γήπεδα,  είχαμε πολλούς συλλόγους και μεγάλα  κόστη. Προχωρήσαμε σε ένα πλαίσιο μοριοδότησης με αντικειμενικά κριτήρια, μετά από εκτενή  διαβούλευση. Δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή για μια δίκαιη κατανομή του  χρόνου, που θα δίνει πρόσβαση στους  πολλούς και έμφαση στο μαζικό  αθλητισμό».
21 10 2014
Στις 11 Νοεμβρίου θα γίνη η δημοπράτηση του έργου  στερέωσης και αποκατάστασης της πέτρινης γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων.
Το Πέτρινο γεφύρι των Σερβίων χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε στην Μεταβυζαντινή περίοδο και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Με τις παρεμβάσεις που προβλέπει η σχετική μελέτη του έργου θα αποκατασταθεί, θα συντηρηθεί, θα εξασφαλιστεί η στατική του επάρκεια ενώ προβλέπονται και εργασίες καθαρισμού και εξυγίανσης στον περιβάλλοντα χώρο του γεφυριού.
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση την μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, ανέρχεται στο ποσό των 108.692,25 ΕΥΡΩ (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 137.181,90 ΕΥΡΩ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).
21 10 2014
* Καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
* Χιλιάδες μαθητές  εξωθούνται μέσα από ανελέητους εξεταστικούς φραγμούς στη μαθητεία και την κατάρτιση
* Οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται: 2,75% του ΑΕΠ με συνεχή μείωση τα επόμενα χρόνια, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι πάνω από 5%.
* Χιλιάδες κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί
* Τα σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την απόλυτη φτώχεια
* Η οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών αυξάνεται: οι γονείς των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διαθέτουν κάθε χρόνο πάνω από 2,8 δισ. ευρώ για βιβλία, τετράδια και φροντιστήρια
* Καταργούνται ή συγχωνεύονται σχολεία και οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα
* Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση απαξιώνεται, τομείς και ειδικότητες καταργήθηκαν, εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
21 10 2014
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ραδιοσήμανσης αρκούδων στις ΠΕ Καστοριάς και Κοζάνης από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ALPINE σε συνέργεια με το πρόγραμμα LIFE ARCTOS KASTORIA (που διανύει το τελευταίο 6μηνο υλοποίησής του). Εξι συνολικά αρκούδες ραδιοσημάνθηκαν στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014 από την επιστημονική Ομάδα της οργάνωσης. Οι έξι θηλυκές αρκούδες «συνεργάζονται» τώρα με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τη συμπεριφορά τους και τις συνήθειές τους. Η  «Γαλήνη» και η «Ζωηρούλα», μητέρα και κόρη, η «Κάρμεν», η «Αμαζόνα», η «Αλκμήνη» και η «Τάνια» αφού πρώτα αναισθητοποιήθηκαν από τον κτηνίατρο της ομάδας, «φόρεσαν» δορυφορικό ραδιοκολάρο, το οποίο επιτρέπει με ακρίβεια λίγων μέτρων τον εντοπισμό και την καταγραφή της θέσης τους, στέλνοντας SMS μέσω Internet, κάθε μισή ώρα.
21 10 2014
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκανε την εξής δήλωση:
    «Να το θέσω ξεκάθαρα από την αρχή. Το Πανεπιστήμιο είναι δική μας υπόθεση και μόνο εκ των έσω μπορεί να υπονομευθεί. Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα σε μια σειρά.
1.    Από 1-7-2011 οι 13 Περιφέρειες της χώρας έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πού θα κατευθύνουν τους πόρους που διαχειρίζονται στο πλαίσιο των Π.Ε.Π.
Πρόκειται για γενναίο βήμα αποκέντρωσης και εμπιστοσύνης στις τοπικές κοινωνίες και είναι έργο ΠΑΣΟΚ.
Τα Περιφερειακά Συμβούλια, και μόνον αυτά, ιεραρχούν τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη των Περιφερειών τους λαμβάνοντας φυσικά υπ´ όψη τους εθνικούς σχεδιασμούς και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
21 10 2014
Να προχωρήσει στη λύση της σύμβασης, με τον καθηγητή του ΑΠΘ Ευάγγελο Λιβιεράτο, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της  νέας  βιβλιοθήκης Κοζάνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με 7 αρνητικές ψήφους) το Δημοτικο Συμβούλιο Κοζάνης στη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά από σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, την οποία έφερε στο συμβούλιο ο Πρόεδρος της Παναγιώτης Δημόπουλος.
Βασική ένσταση από πλευράς του νέου Δ.Σ. ήταν οτι το κόστος της μελέτης (55.000 ευρώ + Φ.Π.Α.) κρίθηκε δυσανάλογο με τα παραδοτέα, που θα ήταν ένας οδικός χάρτης για την ανάπτυξη της νέα βιβλιοθήκη.  
 Παράλληλα ο κ. Δημόπουλος δεσμεύτηκε πως σε 1,5 μήνα το αργότερο θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο  νέα πρόταση για το σχεδιασμό της βιβλιοθήκης. Αυτό πάντως που άφησε να εννοηθεί είναι πως ο νέος σχεδιασμός θα βασιστεί περισσότερο σε ανθρώπους της πόλης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
21 10 2014
Τις τελευταίες ημέρες ο φόβος ακούει στο όνομα Εμπολα. Δεν είναι ούτε τα τροχαία, ούτε άλλες ασθένειες που μας απασχολούν, αλλά ο Εμπολα. Σε σημείο πανικού. Αυτό τουλάχιστον λένε στα δελτία ειδήσεων, μεταξύ αστείων βίντεο από το youtube και χολιγουντιανών κουτσομπολιών.
Πάντα, εξάλλου, κάτι θα είναι. Θυμάστε τον H1N1 που έβαλε μέσα το σύστημα υγείας μερικά εκατομμύρια ευρώ; Πριν ήταν ο SARS, πιο πριν η γρίπη των πουλερικών και πάει λέγοντας.
Καλή είναι η δημοσιότητα που δημιουργεί εγρήγορση στον πληθυσμό. Κακός είναι ο πανικός και μια καμπάνια μονομερώς στραμμένη σε έναν ιό που ακόμα δεν έχουμε δει, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από άλλες θανατηφόρες αιτίες.
21 10 2014
Αν ήταν τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας να λύνονται με «μαγκιές» και «τσαμπουκάδες» θα ήμασταν ζάπλουτοι. Διότι, όπως αποδεικνύεται από την τακτική των ταγών μας  υπάρχει πλήρης επάρκεια, από «μάγκες» και «τσαμπουκαλήδες» στο πολιτικό μας στερέωμα.
«Μάγκικα» πήγε να «ξηγηθεί» η κυβέρνηση μας ανακοινώνοντας ότι …δεν γουστάρουμε άλλο τους εταίρους-δανειστές μας και τα μνημόνια τους. Οτι «βγαίνουμε» από την ασπίδα προστασίας που μας πρόσφεραν έναντι της βουλιμίας των «αγορών». Οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας να δανειζόμαστε από τις «αγορές».
21 10 2014
Μετά τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν για τα νέα όργανα του  Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, οφείλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου, τόσο για την ενισχυμένη συμμετοχή των συναδέλφων, όσο και για την ανανέωση με νέα πρόσωπα που εισέρχονται στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, όπως άλλωστε επιδιώξαμε από την αρχή, καλώντας τους συναδέλφους να στηρίξουν τις νέες υποψηφιότητες.
Ο συνδυασμός παλιών και νέων θα δώσει την ευκαιρία στο Σύλλογο να εξελιχθεί ομαλά η συνέχεια και η διαδοχή του, όπως εξ’ αρχής επιθυμούσαμε, και θα εμπλουτίσει τον Σύλλογο με νέες ιδέες και δυναμική, και αυτό είναι το ζητούμενο με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των συναδέλφων.
21 10 2014
Ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με πέρυσι ήταν η παραγωγή μήλων στον κάμπο της Ανατολικής Εορδαίας, σε Πύργους και Μεσόβουνο, αλλά η ποιότητά τους ξεχωρίζει. Οι παραγωγοί πούλησαν τα προϊόντα τους κατά 10% φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι, κατάφεραν, όμως, να απορροφηθεί κατά 100% από τους εμπόρους.
“Η χρονιά ήταν καλή παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε αρνητικά με τον παγετό της 17ης Απριλίου. Αυτό μείωσε την παραγωγή, αλλά όλοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν τα μήλα μας ποιότητα άριστη” λέει ο μηλοπαραγωγός Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.
21 10 2014
Προς λύση της σύμβασης με τον καθηγητή Ευάγγελο Λιβιεράτο με αντικείμενο την ανάπτυξη της Κοβενταρείου βιβλιοθήκης Κοζάνης προσανατολίζεται η δημοτική αρχή , με το θέμα μάλιστα να συζητείται στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη από τις 7 το βράδυ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε πως έχει ενστάσεις για τη συγκεκριμένη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε στις 28 Αυγούστου, κυρίως ως προς το οικονομικό μέρος το οποίο είναι δυσανάλογο με τα παραδοτέα. «Ουσιαστικά ο κ. Λιβιεράτος θα μας παραδώσει ένα τεύχος, έναν οδηγό για το πώς πρέπει να κινηθεί η βιβλιοθήκη για να αναπτυχθεί. Αυτό είναι δυσανάλογο με το κόστος των 55.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο δήμος. Θεωρούμε πως δεν είναι αργά και πως υπάρχουν δυνατότητες και άλλες προτάσεις για να αναπτύξουμε τη βιβλιοθήκη» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.
20 10 2014
Ο ΟΑΠΝ είναι στην ευχάριστη θέση να δώσει σήμερα σε δημοσιότητα το οριστικό πρόγραμμα χρήσης των 5 κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου Κοζάνης (ΔΑΚ, Λιάππειο, Αγίου Γεωργίου, Σκ’ρκα,  Βαλταδώρειο). Το πρόγραμμα ήταν προϊόν μακράς διαβούλευσης με τους Αθλητικούς Συλλόγους που κάνουν χρήση των 5 ανωτέρω γυμναστηρίων αλλά και μιας επίπονης διαδικασίας από τη μεριά της Αθλητικής Ομάδας του Οργανισμού που κλήθηκε να επεξεργαστεί όλα τα συγκεντρωθέντα δεδομένα.
20 10 2014
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θ. Χατζηπαντελής δήλωσε:
Με έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τη δημόσια διατύπωση απόψεων και θέσεων για την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη.
Μετά από μακρά πορεία και εργώδη προσπάθεια πολλών ημερών, η οποία διέψευσε διατυπωμένες από καιρό και επαναλαμβανόμενες κατά καιρούς αντιρρήσεις και αμφιβολίες, το έργο έφτασε στην τελική του ευθεία. Οπως σε κάθε έργο, και μάλιστα μεγάλης κλίμακας, ζητούνται κάποιες επιπλέον εξηγήσεις ή διασαφηνίσεις.
20 10 2014

<< Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------