"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

 

Η πρώτη Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ.) που συνδυάζει συλλογή δεδομένων υγείας και ιατρικών εξετάσεων σε τυχαία επιλεγμένο δείγμα και αφορά στην παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα,ξεκίνησε από σήμερα να  πραγματοποιείται και  στην Κοζάνη σε δείγμα 150-200 ατόμων.
Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες αντιπροσωπευτικές του πληθυσμού, που να δίνουν έγκυρα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των πολιτών. Αυτό το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ), συμβάλλοντας έτσι στον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής για την Υγεία.
14 10 2014
O αρμόδιος επίτροπος για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν θα βρίσκεται την επόμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, προκειμένου να έχει συναντήσεις, αλλά και να μιλήσει για θέματα ενέργειας.
Την επίσκεψη του κ. Χαν συντονίζει η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, ενώ το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψής του αναμένεται τις επόμενες. μέρες.
14 10 2014
Ποικίλες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η ανακοίνωση της Γ.Γ. Αθλητισμού για την κατασκευή Ανοιχτού Κολυμβητηρίου στη ΖΕΠ μέσω ΣΔΙΤ . Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το νέο κολυμβητήριο, ανάμεσα σε αυτούς και η νέα δημοτική αρχή ενώ το έργο υπερασπίστηκε χθες ο πρώην Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας.
Υπενθυμίζουμε πως για να γίνει το νέο κολυμβητήριον, ο Δήμος έχει παραχωρήσει από το 2013 οικόπεδο στη ΖΕΠ και το έργο αναμένεται να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ.
Το ανοιχτό κολυμβητήριο σύμφωνα με την προκήρυξη θα  περιλαμβάνει:
14 10 2014
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι “θέλουμε ως περιοχή ένα λειτουργικό πανεπιστήμιο;” ή “κάτι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας σε αριθμούς;”; Γιατί είναι εντελώς διαφορετικές οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν στη μια και στην άλλη περίπτωση.
Στη μεν πρώτη -εκτός από υποδομές- απαιτούνται μια σειρά άλλων πραγμάτων, για να βρει το Πανεπιστήμιο το δρόμο του. Και δεν είναι απλά και μόνο το να αποκτήσει πρυτανική αρχή κι ένα είδος αυτονομίας, αλλά κυρίως να πιστέψουν τα ίδια τα κύτταρά του (βλ. εκπαιδευτικό προσωπικό, φοιτητές) ότι το πανεπιστήμιο αυτό δεν είναι ένα μέσο για μια άλλη εξέλιξη, αλλά μπορεί να γίνει το ίδιο ο πυρήνας των εξελίξεων. Κανείς δεν φεύγει από έναν ελκυστικό ερευνητικά και ακαδημαϊκά χώρο, ακόμα κι αν βρίσκεται στην περιφέρεια. Αλλά το δύσκολο είναι να βρεθούν οι άνθρωποι που θα καθοδηγήσουν αυτή την πορεία και δεν βλέπουν τη θέση ως ένα τιμητικό πάρεργο.
14 10 2014
Η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε, πριν από το τέλος του χρόνου, να μπορέσει να ανακοινώσει ότι «βγήκαμε από το μνημόνιο». Αυτό είναι το επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού στις επικοινωνίες του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτό και το αντικείμενο των συνομιλιών του υπουργού Οικονομικών. Τόσο προχθές με την επικεφαλής του ΔΝΤ, όσο και χθες με τους ομολόγους του στην συνεδρίαση της Ευρωομάδας. Οπου οι τροϊκανοί έκαναν την δική τους έκθεση και ο κ. Χαρδουβελης παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης.
Ολη αυτή η εργώδης προσπάθεια γίνεται με ένα συγκεκριμένο πολιτικο στόχο. Εξαιρετικώς βραχυπρόθεσμο. Προκειμένου δηλαδή να επιτύχει η κυβέρνηση μια υπερ αυτής βελτίωση του πολιτικού κλίματος, πριν φτάσουμε στον Φεβρουάριο. Πριν την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Με την ελπίδα να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Αλλα δεν ξέρω αν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας χαράζουν την δική του πολιτική με βάση αυτόν τον βραχυπρόθεσμο κυβερνητικό στόχο.
14 10 2014
Μέχρι το τέλος του 2014 θα ανακοινωθούν οι προκηρύξεις για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, οι θέσεις θα απευθύνονται σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους, ή ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκ. ευρώ. Από αυτές 1.200 είναι για τη Δυτική Μακεδονία.
υτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, αναφερόμενος συνολικά σε όλα τα προγράμματα που δρομολογεί το υπουργείο στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
13 10 2014
Με ανάρτηση του στο facebook o πρώην Δήμαρχος Κοζάνης και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στο νέο κολυμβητήριο στη ΖΕΠ , που αναμένεται να κατασκευάσει η Γ.Γ.Α. μέσω ΣΔΙΤ:
Δρομολογήθηκε η κατασκευή νέου ανοικτού κολυμβητηρίου , μέσω ΣΔΙΤ, με κρατική χρηματοδότηση . Η διακήρυξη αφορά την μελέτη , χρηματοδότηση, κατασκευή και βαριά συντήρηση του έργου .
Το οικόπεδο που διατέθηκε επαρκεί για την κατασκευή στο μέλλον μεταλλικού κελύφους για την μετατροπή του σε κλειστό .
Για το Δήμο μας που τόσο απέχει απ´ τη θάλασσα , η κατασκευή μιάς νέας κολυμβητικής δεξαμενής που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από αθλούμενους και πολίτες αποτελεί μια σοβαρή συμπλήρωση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών .

13 10 2014
Ημερίδα σε συνεργασία με το WWF Ελλάς διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, με τη συμμετοχή ειδικών σε οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 17:00 με Στρογγυλό Τραπέζι.
Διαφανής, συμμετοχική και κοινωνικά υπόλογη διακυβέρνηση. Καλή νομοθέτηση και ασφάλεια δικαίου, ως εγγύηση για το περιβάλλον , τον πολίτη και τον επενδυτή. Δίκαιο φορολογικό σύστημα που αναγνωρίζει την αξία του φυσικού κεφαλαίου. Κοινωνική επιχειρηματικότητα, δασοπονία, βιώσιμη αλιεία, συνεργατικά σχήματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας. Μια στρατηγική για τον τουρισμό που επενδύει στους πραγματικούς λόγους που τον έχουν καταστήσει τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας: το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ενα χρηματοπιστωτικό σύστημα με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια.
13 10 2014
Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Μεταφορών μεταξύ του Υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη,   υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ, της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείο και της ΑΝΚΟ,  με αντικείμενο να αποκτήσει η περιοχή επιτέλους σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα και την Ηγουμενίτσα μέσω Γρεβενών- Καλαμπάκας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ξεκινήσει η μελέτη για το τμήμα Κοζάνης- Γρεβενών καθώς ολοκληρώνεται η μελέτη για το τμήμα Γρεβενών - Καλαμπάκας.
13 10 2014
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.
Συμμετείχαν 302 γιατροί και τα αποτελέσματα για το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο είχαν ως εξής:
«ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Κ.Ι.Ε. με επιεκεφαλής τον Χαράλαμπο Τσεβεκίδη 151 ψήφους και 5 έδρες
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ» Α.Κ.Ι με επικεφαλής τον Βασίλη Βασιλακόπουλο 130 ψήφους και 5 έδρες
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ» με επικεφαλής τη Χάρις Λαμπαδά 21 ψήφους και 1 έδρα.

13 10 2014
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη «Ανατροπή-Δημιουργία» να εκλέγει τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα (ψήφισαν 284 από τα 293 μέλη της Γενικής Συνέλευσης και βρέθηκαν 283 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό ψηφοδέλτιο):
13 10 2014
Το δημόσιο και το ιδιωτικό ως υπηρεσία ή ως αγαθό, μπαίνουν συχνά στη συζήτηση σε λάθος βάση. Το γεγονός ότι μια υπηρεσία παρέχεται ιδιωτικά δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ποιοτική ή περισσότερο ακριβή και αντίστροφα.
Εχουμε την ποιότητα και τις τιμές των υπηρεσιών -ιδιωτικών και δημόσιων-  που έχουμε, γιατί δεν υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες από το ίδιο το κράτος, ώστε συγκεκριμένα αγαθά να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Οπως για παράδειγμα συμβαίνει με το φως και το νερό.
Τα δύο παραπάνω αγαθά, είτε βρίσκονται στα χέρια του κράτους, είτε στα χέρια του ιδιώτη, θα πρέπει να παρέχονται σε όλους. Πρακτικές ολικής διακοπής παροχής λόγω χρεών είναι απαράδεκτες. Είδαμε τι συνέπειες έχουν.
13 10 2014
Οι άνθρωποι που είναι ανασφάλιστοι, σε τούτη τη χώρα, έχουν ξεπεράσει τα δυόμισι εκατομμύρια. Συνάνθρωποι μας φτάνουν στο σημείο να δίνουν πλαστά στοιχεία στα νοσοκομεία και να «την κοπανάνε» πριν εκδοθεί το εξιτήριο τους, για να μην χρεωθούν τα νοσήλια στο ΑΦΜ τους, στην εφορία. Το κόστος περίθαλψης των ανασφάλιστων έχει ήδη επιβαρύνει τα νοσοκομεία κατά 68 εκατομμύρια τους πρώτους μήνες τους έτους. (73 εκατομμύρια μαζί με την περίθαλψη ανασφάλιστων αλλοδαπών). Δηλαδή η «μαύρη τρυπά του ΕΣΥ μεγαλώνει επικινδύνως.
Μέσα σε μια τέτοια ζοφερή πραγματικότητα το πολιτικο μας σύστημα «παίζει» με το πότε θα γίνουν εκλογές. Λες και αυτομάτως θα λυθούν τα προβλήματα ενός λαού, που για μια ακόμη φορα αναγκάζεται να ψηφίσει αρνητικά. Οχι θετικά. Οχι γιατι πείσθηκε ότι θα «σωθεί» από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα για να «τιμωρήσει» τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης. Καταδικάζοντας τα ως υπεύθυνα για την κατάντια του. Και με το «πλεονέκτημα» της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει κυβερνήσει, άρα απαλλάσσεται ευθυνών για τα πεπραγμένα όλης της μεταπολίτευσης.
13 10 2014
Ο πρώτος Ελληνας στρατιώτης ένας ιππέας έφθασε στην Κοζάνη, το απόγευμα της 11.10.1912 κατευθυνόμενος στο κέντρο της πόλεως. Στο σημείο που διασταυρώνεται η οδός 11ης Οκτωβρίου με το σημερινό δρόμο Δ. Παγούνη, ανάμεσα στον κόσμο, περιμένει και μια Κοζανίτισσα νοικοκυρά. Είναι η Στεργιανή Θ. Χασάπη, που κατοικούσε εκεί κοντά. Κρατά κάτι στα χέρια της, διπλωμένο. Μόλις βλέπει τον Ελληνα φαντάρο, τον πλησιάζει, τον σταματά και τον τυλίγει με την Ελληνική Σημαία. Δακρυσμένος και με τη Σημαία στους ώμους του, o ελευθερωτής, εξακολουθούσε το δρόμο, για τον προορισμό του.
11 10 2014
Η Συγκυβέρνηση αποδεικνύει την ανικανότητα της να διαχειριστεί θέματα υψίστης σημασίας, που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Γνωρίζοντας, τα αυξημένα προβλήματα των υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και την έλλειψη κατάλληλου εξοπλιστικού υλικού, η Συγκυβέρνηση αντί να φροντίζει για την αποκατάστασή τους, προκειμένου για τη εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, αντιθέτως στοχεύει στη κατάργηση και το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων Σιάτιστας και Νεαπολέως.
10 10 2014

<< Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------