"Συλλογάται καλά, όπoιος ελεύθερα συλλογάται"  Ρήγας

 ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

ΚΥΡΙΑ θΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
 
Καλημέρα κ. Πρόεδρε
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ"
 
 
ΟΙ TIΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

 

<<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταχωρίστε τις αγγελίες σας
δωρεάν στο "ΧΡΟΝΟ"
στείλτε μας e-mail στο

aggeliesxronos@gmail.com

Ακολουθείστε μας
στο twitter @xronoskozanis
και στο facebook
Χρόνος Κοζάνης

 

 

 

των τελευταίων ημερών

Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη σύνταξη δηλώσεων για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ επισημαίνει:
1.    Η παροχή πληροφοριών και η υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ πραγματοποιείται σε 5 γραφεία Κτηματογράφησης (ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΣΕΡΒΙΩΝ, ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ & ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) για τα οποία παραθέτουμε αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω.  Τα γραφεία κτηματογράφησης είναι αρμόδια για τον έλεγχο και παραλαβή των δηλώσεων.  Κανένας άλλος και καμία εταιρεία δεν εκπροσωπεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
16 07 2014
Παρά την κρίση η κατοχή οχημάτων αυξάνεται: Εκθεση του Παρατηρητηρίου της «Εγνατία Οδός ΑΕ» δείχνει τις μεταβολές στην κατοχή κάθε τύπου οχημάτων στη ζώνη επιρροής του αυτοκινητόδρομου, που περιλαμβάνει τέσσερις Περιφέρειες.
Σχεδόν ένας στους δυο κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας είναι κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας άνω των 50 κυβικών στην περίοδο 2005 – 2013. Τα λιγότερα ΙΧ και μοτοσικλέτες στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις τέσσερις Περιφέρειες της ζώνης επιρροής της Εγνατίας Οδού έχει η Δυτική Μακεδονία (400 ανά 1.000 κατοίκους), ενώ γενικά η περιοχή υπολείπεται του μέσου όρου της χώρας κατά 144 ΙΧ και μοτοσικλέτες ανά 1.000 κατοίκους και κατά 419 από την Αττική. Στη Θεσσαλονίκη αντιστοιχούν σχεδόν 7 οχήματα (γενικώς) σε κάθε δέκα κατοίκους.
15 07 2014
Λόγω της σύγχυσης και της παραπληροφόρησης που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες της Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ σχετικά με τη σύνταξη δηλώσεων για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
1.    Αρμόδια για την Κτηματογράφηση της Π.Ε. Κοζάνης  είναι αποκλειστικά η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ». Η παροχή πληροφοριών και η υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ πραγματοποιείται σε 5 γραφεία Κτηματογράφησης (ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΣΕΡΒΙΩΝ, ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ & ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) για τα οποία παραθέτουμε αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω.  Τα γραφεία κτηματογράφησης είναι αρμόδια για τον έλεγχο και παραλαβή των δηλώσεων.  Κανένας άλλος και καμία εταιρεία δεν εκπροσωπεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
15 07 2014
Σε μια σειρά εγκρίσεις απολογισμών προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να ολοκληρωθούν μια σειρά από διαδικασίες που απαιτούνται ενόψει της αλλαγής της δημοτικής αρχής την 1η Σεπτεμβρίου 2014, όταν και τη θέση του Λάζαρου Μαλούτα θα λάβει ο Λευτέρης Ιωαννίδης.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι απολογισμοι του 2013 για τη Βιβλιοθήκη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τις  σχολικές επιτροπές.
« Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στους δημοτικούς οργανισμούς , έχουμε ξεκινήσει  εδώ και αρκετό καιρό ένα προγραμματισμό για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εποχή είναι δύσκολη αλλά πολλοί από αυτούς τους φορείς κρύβουν μέσα τους πρόσωπα και ευκαιρίες, που πρέπει να αξιοποιηθούν, τόνισε ο Λευτέρης Ιωαννίδης.
15 07 2014
«Φωτιές» άναψε η άδεια που δόθηκε από το Δήμο Κοζανης σε ιδιωτική εταιρεία κτηματολογικών υπηρεσιών  για τη διαφήμιση της με αεροπανό το περασμένο σαββατοκύριακο στον  κεντρικό πεζόδρομο Κοζάνης.
Το θέμα συζητήθηκε   στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, που συνεδρίασε την Δευτέρα το βράδυ, με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αννα Νανοπούλου να επιτίθεται στη δημοτική αρχή για την άδεια που δόθηκε αλλά και για την παραχώρηση όπως είπε δημοτικών καταστημάτων για χρήση τους από τη ίδια εταιρεία. Εξηγήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας που αναφορικά με την άδεια διαφήμισης τόνισε πως είναι μια συνήθης πρακτική ενώ για τη χρήση των δημοτικών καταστημάτων την απέδωσε σε παρανόηση των Προέδρων τοπικών κοινοτήτων.
15 07 2014
Στα 354 εκ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την περίοδο 2014-2020 μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, του νέου ΕΣΠΑ. Το σχέδιο του προγράμματος παρουσιάστηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η Περιφέρεια Δυτικης Μακεδονίας κατατάσσεται από την Ε.Ε. ως περιφέρεια «που δεν καθοδηγείται από την επιστήμη και την τεχνολογία» όσον αφορά την Εξυπνη Ανάπτυξη, στις «Αγροτικές περιφέρειες πλησίον αστικών περιφερειών», όσον αφορα τη Βιώσιμη ανάπτυξη κι στις περιφέρειες με μέτρια απόδοση όσον αφορά την Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς.
15 07 2014
Η εικόνα του εμφανώς ταλαιπωρημένου Μέσι είναι απόδειξη ότι και οι «ήρωες» έχουν δύσκολες στιγμές. Oσο εύκολα αποθεώνεται κάποιος, τόσο γρήγορα αποκαθηλώνεται. Eτσι είναι τα πράγματα.
Μπορεί ανέκαθεν οι «ήρωες» να ήταν αναλώσιμοι ή ευάλωτοι στις υπέρμετρες προσδοκίες του πλήθους που τους επευφημούσε, τώρα, όμως, ο χρόνος που μεσουρανούν είναι κατά  πολύ λιγότερος.
Η ανάγκη για κατασκευή ηρώων ήταν και παραμένει μεγάλη, καθώς οι ήρωες είναι που πραγματικά διαφοροποιούνται από το συνηθισμένο μέσο όρο, επιτυγχάνοντας πράγματα και δείχνοντας το δρόμο.
15 07 2014
Δείτε πόσο πολύ έχουν τρομάξει, με την αυστηρότητα που τους αντιμετωπίζει το πολιτικο, αλλα και το δικαστικό μας σύστημα, εκείνα το καλόπαιδα που τα ειχαν κάνει «μικρή ΔΕΗ» στην διανομή ηλεκτρικής ενέργειας με τις εταιρίες Energa και Hellas Power. Εκείνα τα «χρυσά παιδιά του Κολωνακίου» που εισέπραξαν πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρω, που πλήρωναν οι καταναλωτές, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού, για έκτακτη εισφορά. Και αντί να τα αποδώσουν προτίμησαν να τα στείλουν σε προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν σε τράπεζες του εξωτερικού.
Τόσο πολύ τους τρόμαξε η σύντομη προφυλάκιση τους, που τελικώς διεκόπη με χρηματική εγγύηση, αφού η δικαιοσύνη κινείται και εδώ με τους γνωστούς για την βραδύτητα τους ρυθμούς, ώστε δεν διστάζουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα με τα καμώματα τους. Τελευταίο κρούσμα των οποίων είναι το πάρτι γενεθλίων του ενός εκ των δύο, του Μηλιώνη, στη Μύκονο. Το οποίο σύμφωνα με το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» στοίχισε, για να μισθώσει τέσσερις επαύλεις, τμήμα της παράλιας με τις ξαπλώστρες τους, αποκλειστικό σεφ για το …κολατσιό τους, πολυτελή τετρακίνητα για τις μετακινήσεις των καλεσμένων, για σαμπάνιες κλπ, γύρω στις εκατό χιλιάδες ευρω. Τόσο δηλαδή όσο και η «σοβαρή» εγγύηση που του επιβλήθηκε για να αφεθεί ελεύθερος.
15 07 2014
Η Κίνα αποτελεί την ανερχόμενη οικονομική δύναμη, η οποία θα απειλήσει στο εγγύς μέλλον σοβαρά τις οικονομίες των δυτικών χωρών. Αυτό είναι το μόνο που βλέπουν οι αναλύοντες τα συμβαίνοντα υπό το πρίσμα της οικονομίας καθώς αγνοούν ή αδιαφορούν για τις άλλες εκφάνσεις δράσης του ανθρώπου.
Ας αρχίσουμε και εμείς με τα της οικονομίας όχι όμως και με διάθεση να τερματίσουμε μ’ αυτά. Κατά την σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά για την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο λαών. Το θλιβερό είναι ότι δεν σχολιάστηκε ουδόλως το πόσο απέχουμε σήμερα οι δύο λαοί από τις αξίες και τα ιδεώδη των προγόνων μας.
15 07 2014
´Οπως θα γνωρίζουν ήδη οι συμπολίτες μας άρχισε ήδη από 7/7/2014 η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για ολόκληρη την Π.Ε.  Κοζάνης, πλήν των Τ.Κ. Κοίλων, Λευκόβρυσης, Καρυδίτσας και Κρόκου και βεβαίως του προκαποδιστριακού Δήμου Κοζάνης στον οποίο ήδη τελείωσε η Α´ φάση της κτηματογράφησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες αστικών ή αγροτικών όλου του πρώην Ν.Κοζάνης θα πρέπει να συμμετέχουν και να δηλώσουν τα ακίνητά τους περαιώνοντας την όλη διαδικασία μέχρι 7/10/2014 που λήγει η προθεσμία.
  Το Κτηματολόγιο είναι μια πολύ σοβαρή και καθοριστική διαδικασία για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας όλων των πολιτών για την οποία εφ όσον αδυνατούν οι ίδιοι οι πολίτες να  συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις και τα απαραίτητα νομιμοποιητικά και συνοδά  έγγραφα θα πρέπει να προσφεύγουν στους αρμόδιους επιστήμονες οι οποίοι είναι οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι και οι τοπογράφοι μηχανικοί της απόλυτης εμπιστοσύνης και της προσωπικής επιλογής των πολιτών.
14 07 2014
Oπως είναι ήδη γνωστό, οι περιοχές των ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που δεν είχαν μέχρι σήμερα κτηματογραφηθεί, έχουν ήδη ενταχθεί στο Κτηματολόγιο και όσοι έχουν εγγραπτέα δικαιώματα στις περιοχές αυτές, καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις κατά το χρονικό διάστημα από 7 Ιουλίου 2014 μέχρι 7 Οκτωβρίου 2014.
Η υποβολή των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο είναι μία διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, υπευθυνότητα και εξειδικευμένη γνώση των σχετικών νομικών διατάξεων και πρωτίστως του εμπράγματου δικαίου. Οι δικηγόροι, ως εκ της φύσης του επαγγέλματός τους, γνωρίζουν άριστα τα θέματα αυτά.
14 07 2014
Με μόλις 51 ψήφους ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι κυβερνητικοί σπασμοί συνεχίστηκαν με περιφρόνηση του Συντάγματος και υπονόμευση της Βουλής με αφορμή την πρόταση δημοψηφίσματος που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να συζητηθεί αυτή στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Σε ό,τι αφορά τη «μικρή ΔΕΗ», πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι με την απόσχιση και πώληση αυτή γίνεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Τελειώνει η εταιρεία όπως τη γνωρίζαμε.
Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και τώρα της διάλυσης και εκποίησης της ΔΕΗ καθώς και η παραχώρηση του 17% των μετοχών του Δημοσίου και το μάνατζμεντ στους ιδιώτες εντάσσονται στη στρατηγική παράδοσης συνολικά της ΔΕΗ σε συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς, έχουν διεισδύσει και κερδοσκοπούν στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μιας αγοράς που έχει απελευθερωθεί εδώ και 15 χρόνια.
14 07 2014
Πρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας θα θέσει σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες σε ανέργους χαμηλών προσόντων.
Το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τη σχετική απόφαση και εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις από τους φορείς που θα συμμετάσχουν για την υλοποίηση του προγράμματος.
Αντικείμενο του νέου προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
14 07 2014
Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Θεσμοφοριάζουσες», θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε 60 περίπου θέατρα και σχεδόν αντίστοιχους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα κατά το φετινό καλοκαίρι. Οι «Θεσμοφοριάζουσες», σε διασκευή του Γιώργου Κιμούλη & του Πιτσιρίκου, βασισμένη στη μετάφραση του Κ.Χ.Μύρη, με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 9.15 μ.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της Κοζάνης.
14 07 2014
“Δείπνο με φίλους” με Βαλτινό, Λουιζίδου, Κλέων Γρηγοριάδη και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας, την  Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014.
Για το έργο
Ο Ντόναλντ Μάργκιουλις, που για το «Δείπνο με φίλους» τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ, καταγράφει με έναν ευφυή τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις. Μιλάει για την εμπιστοσύνη, την προδοσία, τη φθορά που φέρνει ο χρόνος στον γάμο, τον έρωτα, τη φιλία. Το έργο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η ιστορία δυο γάμων». Μια, εκ πρώτης όψεως, απλή ιστορία σχετικά με το πώς ο χωρισμός δυο ανθρώπων, επηρεάζει τους καλύτερούς τους φίλους και βάζει στο μικροσκόπιο την ίδια τη φύση της φιλίας και θέτει ερωτήματα: Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους φίλους; Βλέπουμε στ´ αλήθεια το πραγματικό τους πρόσωπο, ή μήπως τους τοποθετούμε κάτω από το πρίσμα των δικών μας προσδοκιών.
14 07 2014

<< Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενα >>

     
 
  

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε
τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © O Χρόνος
 by
Web24.gr
LINKS | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------